{ "title": "Bardak Menekşesi", "image": "https://www.menekse.gen.tr/images/Bardak-Meneksesi-32522.jpg", "date": "19.01.2024 15:47:06", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Bardak menekşesi, menekşe modelleri içerisinde ne çok hoşuma giden olmaktadır. Menekşeler evlerimizde renkli renkli bir görüntü oluşmasını sağlayan çok güzel bitkilerdir. Şimdilerde çok yetiştirilmezse bile halen tercih edilmektedir. Günümüzde kaktüsler de evlerde yerlerini almış bulunmaktadır. Bardak menekşesi Latince gloxinia olarak geçmektedir. Bardak menekşesi Mayıs ve Ekim dönemlerinde çiçek vermektedir. Esas ana vatanı tropikal bölgeler olmaktadır.

Bardak menekşesi nasıl yetiştirilir?

Bardak menekşesi, beyaz, mor, pembe, karışık renklerde ya da ebruli olabilmektedir. Bu narin bitki direk güneşten uzak tutulmalıdır. O yüzden evde ortala ısıda güneş gelen bir noktaya koyabilirsiniz. Genelde 2-3 saat kadar güneşlendirmek yeterli olmaktadır. Sulama yaparken püskürtme yöntemi ile serinleme yapma yeterli olacaktır. Bardak menekşesinin toprağında torf ve kum kullanabilirsiniz. En çok sulama zamanı yaz ve ilkbahar aylarında yapılmaktadır. Ekim ayına gelindiği zaman çiçeklenme meydana gelecektir. Bu dönemde yapraklar solduğunda su vermemek gerekmektedir. Bardak menekşesininsaksısını mart ve şubat aylarında değiştirebilirsiniz. Bu tür dikildiği sene çiçek verebilmektedir.

Bardak menekşesi gübreleme

Bardak menekşesi gübreleme dönemi yine bahar ve yaz aylarında yapılması uygun olmaktadır. Bitkinin besin ihtiyacının karşılanması için fosfor bakımından zengin gübreler verilmesi uygun olacaktır. Bu şekilde besin ihtiyacı karşılanan bitki daha verimli çiçek açacaktır. Bu şekilde daha uzun yıllar bardak menekşesininbakımını yapabileceksiniz.
" } ] }