{ "title": "Hercai Menekşe Çiçeği", "image": "https://www.menekse.gen.tr/images/Hercai-Menekse-Cicegi-95594.jpg", "date": "19.01.2024 05:42:08", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "
Hercai Menekşe Çiçeği, Hercai menekşe günümüzde bildiğimiz menekşe türlerinden biri olmaktadır. Oldukça güzel bir görünüme sahip olan bu menekşe diğer menekşeler gibi saksı içerisinde balkonlarımızı ve pencere kenarlarını süslemektedir. Güzel bir kokuya sahip olan hercai menekşesi kolaylıkla yetiştirilir ancak sevgi isteyen bir çiçek türüdür. Bunların yanı sıra en çok da parklarda, bahçelerde görülen ve rengarenk olan bir çiçektir. Genellikle rengi sarı olsa da mor, mavi, koyu kırmızı şeklinde olarak da görülebilmektedir. Oldukça renk cümbüşü olarak görülebilir. Bu çiçeğin en uzun şekli 20 cm olabilmektedir. Oldukça güzel bir kokuya sahip olan bu çiçek yazın serin olan bölgelerde çiçeklenme oluşturur. Hercai menekşe çiçeği farklı büyüklükte olan ve her biri iki değişik renkte olan beş taç yaprağı olmaktadır ayrıca da balkon çiçeği olmaktadır. Ayrıca kalp şeklinde ve yumuşak yapraklara sahip olmaktadır.

Hercai Menekşe Çiçeği Nasıl Bakılır?

Hercai menekşe çiçeği genellikle diğer menekşeler gibi bakılmaktadır. Genellikle bu çiçeğin gübrelenmesi iyi yapılmalı, hafif killi toprağa veya kumlu olan toprağa ekilmelidir. Genellikle yaz sonunda ekilmelidir. Yaz sonunda fideleri alınarak başka saksılara dağıtılabilir. Oldukça uzun süreli ve kalıcı olan bu çiçek her yıl ekmek zorunda kalınmaz. Ayrıca her sene dahada güçlenerek daha iyi yetişmektedir ve yerini sevdiği zaman bakıma daha az ihtiyaç duymaktadır. Hercai menekşe çiçeği genellikle dar olmayan geniş bir saksıda yetiştirilmelidir ve saksının dibine mutlaka delikler olmalıdır. Çünkü saksıdaki bu çiçek sulandıktan sonra suyunu alttan akıtarak toprağın nemli kalmasını ister ve nemli toprağı da oldukça çok sevmektedir. Ayrıca hercai menekşesi çok suyu sevmemektedir ve sık sık su istememektedir. Sulanması genellikle toprağın kurumaya başlaması durumunda yapılmalıdır. Sabah güneşinin aldığı yerlere koyulması büyümesine yardımcı olmaktadır ancak öğlen direk vurmakta olan güneşten korumalıyız.

Hercai menekşe çiçeği en çok da park ve kaldırım kenarlarında görülmektedir. Farklı renkleri ile çevreye şıklık kattığı için en çok da dışarıda görünmektedir. Diğer menekşeler kadar narin olmayan bu menekşe don olmadığı takdirde dışarıda bakılabilir. Genellikle fidelerin ilk baharda toprağa dikilmesi ile hızlı bir şekilde gelişmeye başlamaktadır ve ilkbaharın gelişini o açan rengarenk çiçekleri ile müjdeler. Hercai menekşe çiçeği yıl içerisinde 3 dönemde ekilebilir. Genellikle hava sıcaklığı 20 ile 21 derecede olur ise tohumlar 8 ya da en geç 10 gün içerisinde çimlenmeye başlamaktadır.
" } ] }