Menekşe Yaprağı Menekşe yaprağı, kalp şeklinde ve kısa saplı olarak çıkar. Menekşe bitkisi, aynı zamanda birçok isimle de anılmaktadır. Bu isimler; Viola, Violette, Menevşe, Violet gibi isimlerdir ve bu bitki türü süs bitkisi olarak bilinir. Menekşe yaprağı genellikle açık veya koyu renklerde olabilir. İlkbahar aylarında çok güzel çiçek açarlar. A ve C vitaminleri açısından zengin olan menekşe, özellikle çiçekleri, yaprakları ve kökleri sağlık açısından çok faydalıdır. Menekşegiller ailesinden olan menekşe bitkisi, boyları 40 santimetreye kadar ulaşabilir. Menekşe bitkisi, bulunduğu iklime ve toprağına göre çeşitli şekiller alabilen bir süs bitkisidir. Aynı bitkinin çiçekleri çok farklı açabilir. Gövdesi yuvarlak, alt yaprakları kalp şeklinde, orta yaprakları oval ve en üst yaprakları mızrak şeklindedir. Alt yaprakları uzun saplı, üst yaprakları ise kısa saplı olarak çıkar. Menekşe Yaprağı ve Çiçeğinin Vücuda Faydaları Nelerdir?
Menekşe çiçeğinin yaprakları aynı zamanda tat vermek için de kullanılır. Yaprakları çiğ veya pişmiş olarak tüketilebilir. Günümüzde menekşe yaprakları tedavi amaçlı olarak sıkça kullanılmaktadır. Menekşe çiçeği, süt içerisine konularak losyon olarak kullanıldığında ciltteki kızarıklıklara ve elleri yumuşatmak amacıyla sürülebilir. Çay olarak tüketildiğinde, vücutta bulunan toksinleri terleme yoluyla atmada ve vücudu rahatlatmada oldukça faydalıdır. Menekşe Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? 1 tatlı kaşığı menekşe yaprağı, çiçeği ve sapı karışımının üzerine bir su bardağı kaynamış su döküldükten sonra yaklaşık 15 dakika demlenmeye bırakılır. Bu çaydan günde 3 kez, her defasında taze olarak hazırlanarak içilebilir. Ayrıca bulgur pilavı pişirirken içerisine birkaç menekşe çiçeği yaprağı ekleyerek pilavın tadına harika bir tat katabilirsiniz. |